About Us

Ονομάζομαι Σοφία Ηλιοπούλου και είμαι Ψυχολόγος και Οικογενειακή Θεραπεύτρια με ειδίκευση στην Παιδοψυχολογία . Διατηρώ άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε όλη την Ελληνική Επικράτεια( 5112/13).

Η διαδρομή μου στη Ψυχολογία ξεκίνησε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρόγραμμα Ψυχολογίας). Κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας και ενεργό μέλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών.Εκεί κάπου συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσα να επαγγέλομαι τίποτε άλλο καθώς πιστεύω στον άνθρωπο και στις δυνατότητες του.

Ψυχοθεραπεία & Διδασκαλία

Αυτή μου η πεποίθηση με οδήγησε να εξελίξω τις σπουδές μου στην Δίοικιση Ανθρωπίνου Δυναμικού( Msc in Human Resource Management-London Metropolitan University). 
Στη συνέχεια θέλοντας να εμβαθύνω την κλινική προσέγγιση, αποφάσισα να ακολουθήσω τη συστημική θεωρία (Iνστιτούτο Συστημικής Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας -Λόγω Ψυχής Sane) με στόχο να εντριφήσω σε ότι αφορά την οικογένεια και τους ρόλους που αποκτάμε σε αυτή , τόσο κατά τη διάρκεια της παιδικής όσο και και της ενήλικης ζωής. 
Ταυτόχρονα συνεργαζόμουν και συνεργάζομαι ως σήμερα, με μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε εργαζομένους ( Hellas EAP) .Πιο συγκεκριμένα, προσφέρω υπηρεσία υποστήριξης ή και παρέμβασης σε κρίση στο ανθρώπινο δυναμικό σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Ψυχοθεραπεία & Εκπαίδευση

Παράλληλα , εκπαιδεύτηκα στην Δικαστική Ψυχολογία στον τομέα του Οικογενειακού Δικαίου και είμαι εγγεγραμμένη στη Λίστα των Πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Αυτό αποτέλεσε και την κινητήρια δύναμη για να εξειδικευτώ στην Παιδοψυχολογία( Msc In Child Development- University of Central Lancashire). Η τριετής συμμετοχή μου στο Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας στις ομάδες γονέων , αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες που είχα να κατανοήσω την οικογένεια εξίσου από το πρίσμα του ενήλικα αλλά και του παιδιού. Την ίδια χρονική περίοδο απασχολούμουν και σε κέντρα Παιδιού και Οικογένειας ως παιδοψυχολόγος.
 
Μία από τις αρχές της επαγγελματικής μου φιλοσοφίας συνιστά το μοίρασμα της γνώσης. Ως αποτέλεσμα, για περίπου 3 χρόνια δίδασκα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο , καθώς υπήρξα και υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας. 

Όραμα

Όραμα μου είναι μία κοινωνία αξιών ισότιμη και ευτυχισμένη!

ΛΟΑΤΚΙ & ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της εκπαίδευσης , και εξαιτίας διάφορων γεγονότων που εξελίσσονταν σε κοινωνικό επίπεδο, το ενδιαφέρον μου στράφηκε στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα , όπου και έλαβα πιστοποίηση για την παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης τους, σε μία προσπάθεια να συμβάλλω και εγώ με τον τρόπο μου, στην ενίσχυση της ελπίδας για ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων( #all_we_need_is_love #we_are_all_humans).
Τέλος σε κάθε περίπτωση διατηρώ αστείρευτο το ενδιαφέρον μου για μάθηση, παρακολουθώντας τακτικά εκπαιδεύσεις, συνέδρια και επιμορφώσεις ώστε να δίνω το καλύτερο δυνατό στην υποστήριξη που παρέχω στους ανθρώπους που ζητούν την βοήθεια μου, στο γραφείο μου(Παστέρ 10, Πλατεία Μαβίλη).
Scroll to Top

Διεύθυνση

Παστέρ 10, Πλατεία Μαβίλη, 11521 (4ος όροφος)

Τηλ. Επικοινωνίας

Email Επικοινωνίας

Social Media

Τελευταία Νέα

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα άρθρα και τις ανακοινώσεις μας

Το γραφείο / Χάρτης