Σοφία Ηλιοπούλου Ψυχολόγος MSc

Sofia Iliopoulou Psychologist MSc

ατομική θεραπεία ενηλίκων

Ατομική θεραπεία ενηλίκων

Η ατομική ψυχοθεραπεία εστιάζει στα θέματα που φέρνει ο ίδιος ο θεραπευόμενος, η σχέση που χτίζεται ανάμεσα στους δύο είναι σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας και λαμβάνονται υπόψη όλες οι διαστάσεις του ατόμου (πεποιθήσεις, σημαντικοί άλλοι, γεγονότα - ορόσημα, στόχοι, κλπ.).
Υπηρεσία Τεχνικής Έκθεσης/Πραγματογνωμοσύνης Στο Οικογενειακό Δίκαιο

Υπηρεσία τεχνικής έκθεσης / πραγματογνωμοσύνης στο Οικογενειακό Δίκαιο

Η υπηρεσία αυτή παρέχει την δυνατότητα συγγραφής τεχνικής έκθεσης ή πραγματογνωμοσύνης σε υποθέσεις γονικής επιμέλειας, ασφαλιστικών μέτρων, υιοθεσίας, αξιολόγηση γονικών δεξιοτήτων και άλλων περιπτώσεων που άπτονται του οικογενειακού δίκαιου.
ατομική θεραπεία παιδιών και εφήβων

Ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων

Η ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων συνήθως γίνεται κατόπιν αιτήματος των γονέων για θέματα που άπτονται της εξελικτικής ψυχολογίας και λαμβάνεται υπόψιν το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται το παιδί.
συμβουλευτική γονέων

Συμβουλευτική γονέων

Συνήθως λαμβάνουν μέρος και οι δύο γονείς, χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Η διαδικασία εστιάζει στα θέματα που ανακύπτουν στη σχέση γονέα - παιδιού και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ο γονέας τα διαχειρίζεται.
οικογενειακή θεραπεία

Οικογενειακή θεραπεία

Συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας (εφόσον είναι εφικτό ηλικιακά) και εστιάζει στα θέματα που αφορούν τις δυναμικές που δημιουργούνται μέσα στο σύστημα και τις σχέσεις αλληλεπίδρασης όλων των μελών μεταξύ τους. Έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.
θεραπεία ζεύγους

Θεραπεία ζεύγους

Αφορά τα βαθύτερα θέματα που προκύπτουν ανάμεσα στα ζευγάρια και την προσπάθεια κατανόησης της διαφορετικής οπτικής δύο ανθρώπων που συνυπάρχουν. Εστιάζει στην αντιμετώπιση των εμφανών δυσκολιών που τους φέρνει στον ειδικό καθώς και των ζητημάτων που υποβόσκουν χωρίς να γίνονται απαραίτητα αντιληπτά στη διάρκεια της καθημερινής αλληλεπίδρασης.
ομαδική θεραπεία

Ομαδική θεραπεία

Στην ομάδα συμμετέχουν από 4 έως 12 άτομα. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να μοιράζονται τις σκέψεις τα συναισθήματα τους και να παίρνουν ανατροφοδότηση για την πλευρά του εαυτού τους που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι ίδιοι μέσα από τα μάτια των άλλων, μαθαίνουν επίσης να ταυτίζονται ή και να διαφοροποιούνται μέσα σε ένα πλαίσιο υποστήριξης και αποδοχής.
ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες

Ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες

Οι ομάδες αυτού του τύπου δεν είναι θεραπευτικές και έχουν βραχεία διάρκεια. Στοχεύουν στην εκπαίδευση δεξιοτήτων και τρόπων διαχείρισης ποικίλης θεματολογίας.
skype

Παροχή υπηρεσιών μέσω Skype σε Ελλάδα και εξωτερικό

Στην εποχή της τεχνολογίας στην οποία ζούμε, σε όποια περιοχή και αν βρίσκεστε η απόσταση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εμπόδιο. Για αυτό το λόγο η υπηρεσία των ατομικών συνεδρίων προσφέρεται και μέσω Skype.

x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τους Όρους χρήσης. Ok